петак, 5. мај 2017.

Makeup Revolution Iconic 3 - recenzija

Nakon prvomajskih praznika, vratila sam se osvežena i odmorna, te shvatila da je pravo vreme za početak pisanja bloga ☺. A pošto sam ovaj mali odmor provela u Budvi, pazarila sam neke stvarčice kojih kod nas nema. Shodno tome, danas sam želela da uradim recenziju Makeup Revolution Iconic 3 palete.

Kao što većina vas verovatno zna, Iconic 3 je "kopija" čuvene Urban Decay Naked 3 palete. Naked paletu ne posedujem, stoga ovu ne mogu uporediti sa njom, ali mogu vam reći par stvari o njoj.
Što se onih generalnih stvari tiče, paleta je kupljena u Cosmetics marketu po ceni od 5.90€, što je bila neka akcijska cena ako se ne varam.
Paleta sadrži 12 boja, od kojih su 3 mat, 3 saten finiša, 4 šimeraste, dok 2 sadrže ozbiljne šljokice u sebi. Sve boje imaju vrlo dobru pigmentaciju i lako se nanose.
Iako u prvi mah ova paleta deluje prilično roze, njena druga polovina je uglavnom braonkasto-ljubičasta i mogu se postići prilično neutralni izgledi.
Uz paletu nam dolazi i dvostrani sunđerasti aplikator koji nije naročito koristan, ali može poslužiti, recimo, za putovanje, kada ne želimo da nosimo previše četkica.
Pa evo i swatcheva:
Swatchevi su slikani na dnevnom svetlu
Boje ću redom nazivati prva, druga, itd.

Prva boja je jedina koja nema najjaču pigmentaciju. U pitanju je svetloroze, gotovo bela mat nijansa i odlična je za prelazni deo ispod obrve.

Druga boja ima šljokice u sebi i to je hladna svetloroze boja, tamnija od prethodne.

Treća boja je saten finiša i može se posmatrati kao nešto toplija i jače pigmentovana nijansa od druge senke.

Četvrta boja je mat i ona je idealna sivo-braonkasta tranziciona boja za pregib kapka - ni previše topla, ni previše hladna. Pomalo se trusi pri nanošenju.

Peta boja je šimerasta, prljavo-roze sa pomalo ljubičastog i braon u sebi. Vrlo je puterasta i lako se nanosi.

Šesta boja je opet šimerasta i na prvi pogled deluje potpuno zlatno, ali ima pomalo rose gold momenata u sebi. Takođe odlična tekstura.


Druga polovina palete je malo hladnija i tamnija:

Sedma boja je opet mat, nešto tamnija verzija prethodne mat boje i takođe je vrlo korisna u pregibu. Opet, malo se trusi. Izbor mat boja u ovoj paleti nije preveliki, ali zaista pokriva sve potrebno.

Osma boja je šimerasta, opet se nanosi vrlo lako i okarakterisala bih je kao hladnu braon, sa ljubičastim primesama.

Deveta boja je vrlo slična prethodnoj, s tim što je saten finiša i malo je jače pigmentovana.

Deseta boja je šimerasta tamnobraon nijansa, opet sa ljubičastim tonovima.

Jedanaesta boja je saten i to je topla verzija sive sa rozikasto-ljubičastim prelamanjem.

Dvanaesta boja ima šljokice i u pitanju je crna boja sa ogromnom količinom ljubičastih i srebrnih šljokica.


Sve u svemu, mislim da je ova paleta idealna za devojke koje vole na dnevnoj bazi da se šminkaju na roze. U njoj nema mat crne senke, s tim da mislim da uz ostale boje ona nije potrebna. Plastična ambalaža je vrlo lepo urađena i ne deluje nimalo jeftino, samo što jako lako ostaju ogrebotine.


Pakovanje: 9,5/10
Tekstura: 9/10
Pigmentacija: 10/10
Cena: 10/10
Ukupno: 9,6/10

2 коментара: